Alt dette skal du opleve på Cypern

Alt dette skal du opleve på Cypern

Cypern er en fantastisk ø i middelhavet, og øen byder derfor også velkommen til mange turister hvert år. Her er der høj sol og højt humør, og her kan man også opleve mange forskellige kulturer. Øen er nemlig delt op i en tyrkisk og en græsk del, og man kan derfor opleve, hvordan hvert land har påvirket øen, når man bevæger sig mellem de to dele. 

Smukke strande og blå vand

Mange turister kommer hvert år for de smukke strande og det blå vand. Der findes utroligt mange smukke strande langs kysterne, og det er uden tvivl muligt at finde et sted, hvor man kan være lidt mere for sig selv. 

Man kan blandt andet besøge den smukke strand, der kaldes den blå lagune. Dette er et skønt sted på Cypern, hvor man kan opleve det helt klare vand. Dog er der smukke strande, uanset hvor du ender på øen, og der er derfor rig mulighed for at besøge flere forskellige strande. 

Nicosia

Nicosia er hovedstaden på Cypern, og dette er derfor en by, der er værd at se. Her kan man både besøge restauranter og shoppe. Byen ligger ved floden Pedieos, og derudover rummer byen både gammel og ny historie. Nogle af de mest populære seværdigheder i byen er f.eks. Cyprus Museum, Buyuk Han og Machairas Monastery. Der er derfor utroligt meget at opleve, og derudover er byen også delt mellem Grækenland og Tyrkiet, hvilket gør byen ekstra interessant. På den ene side kan man opleve, hvordan Grækenland har påvirket byen, og på den anden side kan man se, hvordan Tyrkiet har påvirket byen. 

Dykning

Cypern er også en af de mere kendte rejsedestinationer, når det kommer til dykning. Øen har nemlig en utrolig smuk havbund, og der kommer derfor flere turister for at opleve denne. Dykning kan være en fantastisk aktivitet på sin ferie. Dog skal man have et dykkercertifikat før, at man kan dykke. Men så snart at du har certifikatet, kan du opleve en hel ny verden under vand. 

Det kan være vildt fedt at have en aktiv ferie, og dette kan man blandt andet få med dykning. Hvis hele familien derfor har styr på at dykke kunne Cypern være en fantastisk destination. Når man dykker, kan man opleve livet under vand, og man kan derfor se mange smukke fisk. Derudover er det også muligt at gå på opdagelse i skibsvrag på havets bund.  

Vandring

Vandring er også en fantastisk måde at opleve øen på. Når man går rundt i den smukke natur, ser man utroligt meget af øen, og derudover ser man både turistede og mindre turistede attraktioner. Det kan derfor være helt fantastisk at tage på vandretur. 

Troodos-bjergene er helt perfekte til en vandretur, hvor du gerne vil opleve noget smuk natur og komme lidt væk fra kysterne. I disse bjerge kan du vælge imellem 4 forskellige vandreruter, og der er derfor noget for enhver. Det er utroligt dejligt at kunne følge de afmærkede vandreruter, da man så ikke skal være bange for at fare vild. Hvis man gerne vil ud på lidt ekstra eventyr, kan man altid gå sine egne veje og se, hvor man ender henne.
Cypern byder derfor både på smuk natur, smukke strande, krystalklart vand og skønne byer. Øen er derfor en perfekt feriedestination med både kæresten og familien, og på denne ø vil man altid kunne få en helt fortryllende ferie. 

Måske du også kan lide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt om Cypern

nakkesmerter

Smerter i nakken?

Nakkemobiliseringstræningsprogram og sektionsbevægelse – Hvad kan du gøre for for