Sådan flytter du dit kæledyr til udlandet

hund strand

Sådan flytter du dit kæledyr til udlandet

Sponsoreret artikel

Man siger at hunden er menneskets bedste ven, men spørger du katteejeren, eller den lykkelige ejer af en papegøje eller en kanin, vil de sikkert påstå at netop deres dyr er deres bedste ven. Generelt gælder det, at vores dyr har stor betydning for os, og derfor vil vi meget nødigt være adskilt fra dem.
Står du og skal på en længere rejse, eller skal du bo i udlandet permanent eller i en periode, vil du derfor sikkert gerne have kæledyret med. Derfor får du her en guide til, hvordan det kan lade sig gøre. Det er nemlig ikke altid lige let.

Undersøg reglerne

Det giver måske sig selv, men det er virkelig godt givet ud, at du starter med at sætte dig grundigt ind i reglerne for det land du skal bo i. Der er nemlig en verden til forskel på hvilke kæledyr landene tillader, og hvad der skal til, før du må medbringe dem. I nogle lande skal du kunne bevise, at kæledyret er rask og har en række vacciner, og i andre lande er det mindre vigtigt.
Vær i denne sammenhæng også obs på, om der er nogle farer for dit kæledyr ved at rejse til det pågældende land. Er der nogle sygdomme du skal være opmærksom på, og er der gadehunde som potentielt kan være farlige for dit dyr? Og hvordan er kulturen i det hele taget omkring netop dit dyr – er det normalt at have katte som kæledyr, eller bliver de opfattet som rotter? I så fald skal du nok overveje om den skal være indekat.

Gør skiftet så behageligt som muligt

En flytning er altid stressende for et kæledyr, så det handler om at gøre overgangen så nem som mulig. Noget af det, der gør et dyr tryggest er, hvis det kan få lov at være i nærheden af dig, så det skal du lade det gøre. Så må du vænne det til at være alene hjemme igen senere.
Du kan derudover forkæle dyret med en masse nyt dyreudstyr som belønning for, at det bliver taget ud af de faste rammer. Dog skal du huske at noget hjemligt og velkendt, for eksempel kurven det altid har sovet i, gerne må medbringes. På denne måde er dit kæledyr klar over, at det her er hjem, og det ikke er farligt. Foderet skal du også overveje. Kan man få den type du plejer at give dit dyr? Ellers kan du med fordel medbringe foder hjemmefra til den første tid.

Måske du også kan lide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt om Cypern

nakkesmerter

Smerter i nakken?

Nakkemobiliseringstræningsprogram og sektionsbevægelse – Hvad kan du gøre for for