Cypern Byer

Cyperns Feriebyer

omodos cypernCypern er en lille gemt perle, som ligger i Middelhavet. Det er en dejlig ø med venlige mennesker og lækre strande. Herunder kan du få et overblik over nogle af Cyperns byer og de oplevelser, der venter i og omkring dem.

Nicosia – Den opdelte hovedstad

Nicosia er den sidste opdelte hovedstad. Den sydlige halvdel er græsk-cypriotisk, og den nordlige halvdel er tyrkisk-cypriotisk. Det kan være spændende at opleve de forskelle, der eksisterer, når du krydser grænsen. Der er dog langt til stranden fra hovedstaden, og derfor foretrækker mange at finde hoteller i de af Cyperns byer, som ligger tættere på vandet.

Ayia Napa – Gode strande og fede fester

Ayia Napa er nok den af Cyperns byer, som er bedst kendt for sine fantastiske strande. Tag en slapper ved en af disse strande, eller oplev flotte klippe formationer langs kysten. Du kan også besøge den imponerende spids Cape Greco, som ligger lidt uden for byen. Her kan du tage nogle flotte billeder med det helt krystal blå vand i baggrunden. Der findes desuden en masse bådture fra Ayia Napa, så du kan opleve øen og klippeformationerne fra vandet af. Cyperns byer er fulde af liv, og når natten falder på, gælder det også Ayia Napa, som har nogle gode festmuligheder for unge.

Limassol – En smuk havneby

Limassol gemmer på historiske og gamle bydele såvel som lækre strande. Byen har desuden spændende museer såsom deres arkæologiske museum. Dertil er byen udstyret med smukke havneområder og promenader, hvortil du kan spise på lækre restauranter med en ligeledes lækker udsigt.

Pafos – Den charmerende by med en flot strandpromenade

Denne by er den vestligste af Cyperns byer, som her vil blive præsenteret. Byen oser af charme, og det er en ferieby, der byder på butikker, strand, havn, kultur og meget mere. Hold din ferie i Pafos, og oplev eksempelvis solen gå ned i vandhorisonten, mens du nyder en is ved strandpromenaden.Ikke langt fra denne smukke cypriotiske by ligger desuden Petra tou Romiou også kaldet Aphrodithe Rock. Det er en havstabel, som er kendt i mytologiens verden som et fødested for Afrodite, der er den græske gudinde for kærlighed og skønhed. Stedet er perfekt til dem, som elsker natur.

Girne – En historisk by i det nordlige Cypern

Girne ligger i den nordlige del af Cypern. Det vil sige, at den ligger på den tyrkisk-cypriotiske halvdel. Byen er dog absolut et besøg værd. I byen ligger nemlig det smukke Girne Kalesi, som er et gammelt slot med en masse spændende historie. Vær dog opmærksom på, at denne nordlige del benytter sig af en anden valuta end den sydlige.
limassol

Limassol

Limassol ligger på Cyperns sydkyst i Akrotiribugten. Byen huserer omkring 235.000 indbyggere, og gør den hermed til landets næststørste by på øen. Limassol ligger ca.

fig tree bay

Fig Tree Bay (Protaras)

Fig Tree Bay er et strand område i feriestedet Protaras. Fig Tree Bay ligger ca. 10km fra Ayia Napa, og ca. 50km fra Larnaca lufthavnen.

ayia napa

Ayia Napa

Ayia Napa er en populært turist og feriedestination for mange turister. Her er både plads til skæg og ballade, men også til ren afslapning for